­

U periodu od 08 – 16. oktobra 2011. godine treća generacija studenata master studijskog programa Finansijsko – bankarski i poslovni menadžment (MMB) je boravila u Italiji na Univerzitetu u Torinu, u okviru studijskog putovanja koje je inače sastavni deo MMB studijskog programa.

MMB studijski program je rezultat višegodišnje saradnje Beogradske bankarske akademije (BBA) i Scuola di Amministrazione Aziendale - SAA (The School of Management of the University of Turin, Italy), koja se uspešno odvija već pune četiri godine. Program MMB omogućava studentima da po okončanju studija steknu dve diplome mastera i to italijansku akreditovanu u Italiji i diplomu mastera akreditovanu u Srbiji.

Pored studenata MMB programa, na studijskom putovanju bili su i pobednici projekta "Znanje", maturanti "Tehničke škole" iz Obrenovca.

Studijski boravak je uključio predavanja na SAA i posete značajnim kompanijama sa područja Torina i provincije Pijemont.

Predavanja na SAA održali su profesori Giuseppe Dutto i Cristina Barettini.

okt_torino_duttoPredavanje prof. Duttoa

U okviru studijskog boravka posećene su sledeće kompanije:

  • MONDO Spa - svetski lider u proizvodnji dečijih igračaka i u opremanju sportskih terena. Poslednje decenije kompanija zauzima značajno mesto na svetskom tržištu u proizvodnji luksuznih jahti.
    Preuzmite izveštaj o poseti kompaniji Mondo S.P.A >>>
okt_torino_mondo1Studenti u poseti MONDOu okt_torino_mondo2Studenti u poseti MONDOu
  • FIAT - jedan od najuspešnijih proizvođača u svetskoj automobilskoj industriji i jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji.

okt_torino_fiatStudenti ispred FIATa

  • Fudbalski klub JUVENTUS - jedan od najtrofejnijih italijanskih i evropskih klubova
    Preuzmite izveštaj o poseti fudbalskom klubu Juventus >>>
okt_torino_juventus1Studenti ispred FK Juventus okt_torino_juventus2Studenti na stadionu FK Juventus
  • BANKA INTESA SAN PAOLO - najveća banka na italijanskom tržištu, sa izraženom strategijom internacionalizacije (trenutno je prisutna u 13 zemalja Evrope, uključujući i Srbiju u kojoj ima lidersku poziciju).
    Preuzmite izveštaje o poseti kompaniji Banka Intesa San Paolo [1]   [2]
okt_torino_intesa1Obraćanje predstavnika Banke Intesa San Paolo okt_torino_intesa2Studenti u poseti Banci Intesa Sao Paolo

 

­