­

Delegacija Beogradske Bankarske Akademije u sastavu prof. dr Hasan Hanić, prof dr Dejan Erić i prof. dr Ismail Musabegović u periodu od 9. do 14. januara službeno je boravila u Londonu na poziv NASD International i ICMA centra Univerziteta u Reading-u.

 

Cilj posete bio je nastavak pregovora o saradnji BBA sa NASD i ICMA u oblasti organizovanja međunarodnih stručnih seminara i različitih oblika akademske saradnje. Tom prilikom delegacija je posetila i sledeće institucije:
. London School of Economics and Political Science (LSE)
. Complinet Group Ltd.
. Citigroup
. IBM
. Tower Group
. Linklaters
. London Stock Exchange
. Financial Service Authority

09. januar 2007. godine

Članovi delegacije BBA u toku boravka na LSE, kao specijalni gosti, učestvovali su na seminaru koji je bio posvećen finansijskom modeliranju. Uvodni referat podneo je prof. dr George J. Benston sa Emory Unversity - Goizneta Business School.

Prof. Hanić i Musabegović na ulazu u LSE Prof. George J. Benston i prof. Erić

10. januar 2007. godine

Delegacija BBA posetila je NASD. Postignut je sporazum o organizovanju međunarodnog seminara TRŽIŠTE KAPITALA koji će se održati u Beogradu od 20. februara do 2. marta 2007. godine.

Sastanak u prostorijama NASD International-a Sastanak u prostorijama NASD International-a
Prof. Hanić i Erić u prostorijama NASD-a (u pozadini se vidi zgrada London Royal Exchange-a) Prof. Hanić i Musabegović ispred zgrade London Royal Exchange-a

Istog dana, delegacija BBA posetila je jednog od najvećih globalnih provajdera finansijskih informacija COMPLINET GROUP Ltd.

Sastanak u prostorijama Comlinet Ltd. sa top menadžmentom - Mr. Richardom Russell-om i Mr. Vincent White-om

Na kraju radnog dana, delegacija je bila u kraćoj poseti Londonskoj berzi - London Stock Exchange.

 

Prof. Hanić i Musabegović i Mr. Russell Clause iz NASD-a, ispred zgrade London Stock Exchange-a

 

11. januar 2007. godine

Posetu Sitiju delegacija je otpočela sastankom sa Nick Hardwood-om, direktorom za tržište kapitala Evrope i Bliskog istoka. Delegacija je tom prilikom upoznala principe i organizaciju dealing room-a CitiGroup u Londonu.

Delegacija BBA sa Mr. Nick Harwood-om u Dealing room-u Equities, Citigroup

Imajući u vidu globalnu strategiju IBM-a u industriji finansijskih usluga, delegacija BBA se susrela sa visokim predstavnicima IBM odeljenja za globalna finansijska tržišta, Mike Zehetmeyr i Keith Bear.

Deleagacija BBA sa Mr. Micke Zehetmayr i Mr. Keith Bear iz IBM-a

Istog dana, obavljeni su razgovori sa članovima uprave američke istraživačko-konsultantske organizacije specijalizovane za oblast finansijskih usluga: Simon Levin - potpredsednik, Ian Proudfoot - direktor marketinga i Bob Mcwall - vodeći konsultatnt.

U toku popodneva delegacija je posetila jednu od najvećih advokatskih kompanija u svetu, koja zapošljava preko 2000 advokata, LINKLATERS, koja je fokusirana na pravnu regulativu finansijskih tržišta. U srdačnom razgovoru sa Myles Allison-om, iz Grupe za finansijska tržišta, razmatrane su mogućnosti saradnje.

Sastanak sa Mr Myles Allison-om iz Linklaters-a

Na kraju radnog dana, delegacija je posetila Pearson centar NASD za licenciranje brokera, dilera i investicionih savetnika.

­