­

CGI – Clitnon Global Initiative je forum, organizacija koja je počela sa radom pre 5 godina. Do sada je okupila preko 100 aktuelnih i bivših predsednika država, 14 dobitnika Nobelove nagrade, nekoliko stotina predsednika/direktora vodećih globalnih korporacija, filantropa, rukovodilaca najefikasnijih nevladinih organizacija, predsednika uglednih fondacija te drugih istaknutih ličnosti iz sveta politike, biznisa, filma, kulture i medija, medju kojima su: Bark Obama, Jimmy Carter, Al Gore, Madeleine Albright, Hillary Clinton, Ban Kimoon, Kofi Annan, Bil Gates, Brad Pitt, Barbara Stresand i druge poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Članovi mreže CGI inicirali su u proteklom petogoišnjem periodu više od 1.700 projekata/programa vrednih 57 milijardi dolara koji su unapredili život 200 miliona ljudi u 150 zemalja sveta.

Članovi foruma CGI, koji se redovno sastaju dva puta godišnje, u maju i septembru, u svojim zemljama i regionima koje predstavljaju imaju zadatak da promovišu ideje CGI

Prof. dr Hasan Hanić, predsedsednik Beogradske Bankarske Akademije, prisustvovao je plenarnoj sednici CGI koja je održana 13. maja 2010. godine u Njuroku (u hotelu Šereton). Na sednici se raspravljalo o najaktelnijim globalnim problemima sveta kao što su: održiv ekonomski rast/razvoj, unapređenje sistema obrazovanja, zaštita čovekove sredine, efikasna upotreba energije, društvena odgovornost i etičnost korporacija, unapređenje prakse korišćenja novih  informatičkih tehnologija, globalni problem unapređenja zdravlja stanovništva i dr. Uvodno izlaganje podneo je ex predsednik SAD Bil Klinton, predsednik organizacije CGI, sa kojim je neposredno razgovarao Hasan Hanic

U delu programa koji je predviđen za  međusobne razgovore članova CGI mreže, profesor Hanić je obavio razgovore sa brojnim članovima – predstavnicima Američke vlade, predsednicima fondacija i nnevladinih organizacija, direktorima međunaroodnih korporacija i finansijskih institucija (Cisko, Yahoo, Bank of America...) i razgovarao o mogućnostima njihove saradnje sa odgovarajućim kompanijama i organizacijama iz Srbije.

Na plenarnoj sednici bio je i Duško Knežević, clan organizacije CGI, nastavnik Beogradsek bankarske akademije, predsednik međunaordne korporacije Atlas Group i jedan od vodecih poslovnih lidera u regionu Jugoistočne Evrope.

 

knezeichaniccgiPredstavnici BBA prof. dr Hasan Hanić i mr Duško Knežević na plenarnoj CGI sednici

­