Obeležen početak rada srpske LSE Alumni asocijacije

Na Beogradskoj bankarskoj akademiji i Institutu ekonomskih nauka počela je sa radom srpska LSE (London School of Economics and Political Science) Alumni asocijacija. U petak 27. novembra održan je dogadjaj kojim je zvanično obeležen početak rada.

nov27_alumni1  nov27_alumni2  nov27_alumni4  nov27_alumni7

Velikom broju članova udruženja, istraživačima i profesorima IEN i BBA, kao i prisutnim gostima prvo se obratio Njegova ekselencija gospodin Stephen Wordsworth Ambasador Velike Britanije u Srbiji ističući veliki značaj udruženja u povezivanju dve zemlje. Nakon toga, predsednik srpske LSE alumni asocijacije prof. dr Ismail Musabegović je podsetio na kratak istorijat LSE, najnovija dostignuća i značaj obarzovanja na LSE za studente iz Srbije.

Centralni deo dogadjaja predstavljalo je predavanje koje je održao prof. dr Spyros Economides na temu „Zapadni Balkan i EU integracije nakon Lisabonskog sporazuma„.

nov27_alumni9  nov27_alumni10  nov27_alumni11  nov27_alumni12  nov27_alumni13Nakon velikog broja pitanja prisutnih gostima direktor Instituta prof. Erić se obratio prisutnima kao predstavnik domaćina ističući kako za IEN i BBA činjenica da se srpska LSE alumni asocijacija nalaze u njihovim prostorijama predstavlja veliku čast ali i obavezu da doprinesu ostvarivanju ciljeva udruženja i daljem razvoju saradnje i promociji programa LSE u Srbiji i regionu.