Poseta delegacije BBA Londonu

Delegacija Beogradske Bankarske Akademije u sastavu prof. dr Hasan Hanić, prof dr Dejan Erić i prof. dr Ismail Musabegović u periodu od 9. do 14. januara službeno je boravila u Londonu na poziv NASD International i ICMA centra Univerziteta u Reading-u.


09. januar 2007. godine
Cilj posete bio je nastavak pregovora o saradnji BBA sa NASD i ICMA u oblasti organizovanja međunarodnih stručnih seminara i različitih oblika akademske saradnje. Tom prilikom delegacija je posetila i sledeće institucije:
. London School of Economics and Political Science (LSE)
. Complinet Group Ltd.
. Citigroup
. IBM
. Tower Group
. Linklaters
. London Stock Exchange
. Financial Service Authority

Članovi delegacije BBA u toku boravka na LSE, kao specijalni gosti, učestvovali su na seminaru koji je bio posvećen finansijskom modeliranju. Uvodni referat podneo je prof. dr George J. Benston sa Emory Unversity – Goizneta Business School.

10. januar 2007. godine
Delegacija BBA posetila je NASD. Postignut je sporazum o organizovanju međunarodnog seminara TRŽIŠTE KAPITALA koji će se održati u Beogradu od 20. februara do 2. marta 2007. godine.

Istog dana, delegacija BBA posetila je jednog od najvećih globalnih provajdera finansijskih informacija COMPLINET GROUP Ltd.

Na kraju radnog dana, delegacija je bila u kraćoj poseti Londonskoj berzi – London Stock Exchange.

11. januar 2007. godine

Posetu Sitiju delegacija je otpočela sastankom sa Nick Hardwood-om, direktorom za tržište kapitala Evrope i Bliskog istoka. Delegacija je tom prilikom upoznala principe i organizaciju dealing room-a CitiGroup u Londonu.

Imajući u vidu globalnu strategiju IBM-a u industriji finansijskih usluga, delegacija BBA se susrela sa visokim predstavnicima IBM odeljenja za globalna finansijska tržišta, Mike Zehetmeyr i Keith Bear.

Istog dana, obavljeni su razgovori sa članovima uprave američke istraživačko-konsultantske organizacije specijalizovane za oblast finansijskih usluga: Simon Levin – potpredsednik, Ian Proudfoot – direktor marketinga i Bob Mcwall – vodeći konsultatnt.

U toku popodneva delegacija je posetila jednu od najvećih advokatskih kompanija u svetu, koja zapošljava preko 2000 advokata, LINKLATERS, koja je fokusirana na pravnu regulativu finansijskih tržišta. U srdačnom razgovoru sa Myles Allison-om, iz Grupe za finansijska tržišta, razmatrane su mogućnosti saradnje.

Na kraju radnog dana, delegacija je posetila Pearson centar NASD za licenciranje brokera, dilera i investicionih savetnika.