Student BBA u poseti Njujorškoj berzi (NYSE)

Student, postdiplomskih studija BBA, Milorad Burić jula meseca posetio je SAD. Uz veliku pomoć gospodina Johna Hannessy, jednog od direktora FINRA naš studen je 30. jula 2008. posetio Njujoršku berzu (New York Stock Exchange – NYSE – www.nyse.com). Ljubazni i srdačni domaćin bio je gospodin John R. Tuttle (manager global affairs and government relations) koji je Milorada proveo kroz prostorije NYSE, gde je uživo posmatrao trgovanje u trajanju od pola sata uz dodatna pojašnjenja gospodina Tuttle o načinu trgovanja, najvećim učesnicima i pravilima trgovanja NYSE.

 

 

Nakon što je Milorad pojasnio strukturu i program master studija na BBA, sisteme trgovanja na našim berzama, organizovanost berzi u regionu, gospodin Tuttle je izrazio želju da poseti našu zemlju i BBA.

 

 

Po povratku iz SAD Milorad je izjavio: „Velika je stvar kada odete u drugu državu i na drugi kontinent i predstavite se kao student master programa sa Beogradske Bankarske Akademija i ljudi vas prepoznaju. U prostorije NYSE možete da uđete samo ako ste neposredni učesnik, ako dolazite iz veliko rejtigovane kompanije ili poznate finansijske kuće. Na ovaj način BBA je još jednom pokazala svoj uticaj i prepoznatljivost u, kako bi mnogi rekli, finansijskom centru svijeta.“.