Studijsko putovanje master studenata BBA u Torino, Italija u periodu od 11.- 19 septembra 2010

Studijsko putovanje master studenata BBA u Torino, Italija u periodu od 11.- 19  septembra 2010

Druga generacija studenata master studijskog programa Finansijsko bankarski i poslovni menadžment (MMB) boravi u  Italiji, na Univerzitetu u Torinu. Studijski boravak je sastavni  deo MMB studijskog programa.

MMB studijski program je rezultat višegodišnje uspešne saradnje Beogradske bankarske akademije (BBA) i Scuola di Amministrazione Aziendale – SAA (The School of Management of the University of Turin, Italy), započete u okviru Tempus projekta koji su ove dve institucije.

Program MMB omogućava studentima da po okončanju studija steknu dve diplome mastera i to italijansku akreditovanu u Italiji i diplomu mastera akreditovanu u Srbiji.

13sep_torino_saa
FIAT –  jedan od najupešnijih konkurenata u svetskoj automobilskoj industriji, koja kao što je poznato, u ovom trenutku realizuje jednu od najznačajnijih stranih investicija u Srbiji, u Kragujevcu;Studijski boravak uključuje predavanja na SAA i posete značajnim kompanijama sa područja Torina i provincije Pijemont. Predviđene su posete korporacijama koje imaju posebnu ulogu u pogledu obezbeđenja radnih mesta, ostvarivanja izvoza i uopšte u obezbeđenju ukupne propulzivnosti italijanske privrede. Studijski boravak uključuje posete sledećim firmama:

14sep_torino_fiat

14sep_torino_mondo
MONDO Spa – svetski lider u proizvodnji dečijih igračaka, naročito plastičnih lopti i ujedno proizvođač igračaka od plastike za svetski poznati italijanski brend Chicco, i u opremanju sportskih terena (Mondo je zvanični snabdevač olimpijskih igara sportskim rekvizitima); poslednje decenije kompanija je ušla i u proizvodnju luksuznih jahti, gde takođe zauzima značajno mestu na svetskom tržištu.
Preuzmite izveštaj o poseti kompaniji Mondo S.P.A.

14sep_torino_lavazza  15sep_torino_bankintesa

Vinarija FONTANAFREDDA U SERRALUNGA D’ALBA – vinarija sa područja Pijemonta koja proizvodi svetske poznate brendove vina, kao što su Barolo u Barbaresko, a po kojima je ova oblast poznata širom sveta;BANKA INTESA SAN PAOLO – jedna od vodećih evropskih banaka, koja tu poziciju ima i u Srbiji.

15sep_torino_vinarija  15sep_torino_polenzo

Studijskom boravku master studenata BBA priključili su se i maturanti skole “Kosta Cukić”, pobednici projekta “Znanje”.Univerzitet za gastronomiju iz Pollenza – specijalizovana visokoškolska ustanova fokusirana na gastronomiju kao specifične komponente kulture i istorije  naroda sveta.
Preuzmite izveštaj o poseti Univerziteta za gastonomiju

14sep_torino_znanje