Uspešno okončan rad na Studiji izvodljivosti za izgradnju industrijske zone Smederevo

U utorak, 12. oktobra, 2010. g. u Smederevu, u prostorijama skupštine Grada, održana je završna javna prezentacija projekta izrade Studije izvodljivosti za izgradnju industrijske zone Smederevo. Projekat je realizovao konzorcijum sačinjen od četiri firme: Beogradska bankarska akademija (vodeći partner), Institut ekonomskih nauka, Tahal-Fideco i Conzit. Naručilac projekta je američka firma Urban Institut koja u Srbiji realizuje program tehničke pomoći MEGA, finansiran od strane Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID).
Tim izvođača sačinjen od eksperata spomenutih firmi kojim je u izradi studije rukovodio dr Zvonko Brnjas, prodekan BBA, predstavio je na skupu rezultate rada na Studiji pred predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Smedereva, g-dinom Predragom Umičevićem i njegovim saradnicima. Skupu su takođe prisustvovali predstavnici MEGA programa: zamenik direktora programa, g-đa Olga Popović, menadžer program, g-din Nebojša Rančić i rukovodilac komisije za praćenje i ocenu rada na Studiji, g-din Bora Obradović; kao i predstavnici lokalnih kompanija, preduzetnika i medija.
Predstavnici naručioca Studije (MEGA program), kao i predstavnici Korisnika (Grad Smederevo), tokom prezentacije, a zatim i rasprave posvećene perspektivama razvoja Grada Smedereva, izneli su ocenu da je Studija o izgradnji Industrijske zone Smederevo urađena po najvišim standardima i u skladu sa važećim evropskim i domaćim metodologijama, i da će kao takva biti od velikog značaja i koristi rukovodstvu Grada u procesu implementacije ovog projekta, pregovorima sa međunarodnim i domaćim institucijama i potencijalnim partnerima za realizaciju Industrijske zone.

12_okt_sm_3 12_okt_sm_6 12_okt_sm_4 12_okt_sm_5