Belgrade Youth Fair 2020 – Najveći karijerni događaj za mlade u regionu, 23. i 24. aprila u Beogradu

U Beogradu će se 23. i 24. aprila, u prostorijama hotela Metropol Palace, održati šesti po redu Belgrade Youth Fair,najveći karijerni događaju regionu, na kojem će mladi imati priliku da se povežu sa mnogobrojnim kompanijama i institucijama i tako sebi obezbede praksu ili zaposlenje, ali i steknu mnogobrojna znanja za koja će dobiti besplatan sertifikat. Program će trajati od 10 do 16 časova, a činiće ga sajamski i konferencijski deo.

Cilj ove manifestacije, koju organizuje omladinska organizacija EKOF Media Group sa partnerima, jeste povezivanje mladih sa poslodavcima, kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike da u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija prošire svoja znanja iz različitih sfera, ali i da se upoznaju sa načinom funkcionisanja najuspešnijih kompanija u regionu i čuju kako izgleda biti deo takvog tima.

Miloš Čevizović, projektni menadžer projekta ističe sledeće:

„Ove godine, Belgrade Youth Fair će biti sveobuhvatni događaj za povezivanje mladih sa uspešnim kompanijama iposlodavcima i pomoć mladima na razvoju njihovog karijernog puta, pa će posetioci, pored mnogobrojnihprograma praksi i zapošljavanja, biti u prilici da se bliže upoznaju sa načinom rada, ali i benefitima koje svaka od kompanija može da ponudi kao i da se besplatno profesionalno fotografišu za CV, učestvuju na simulacijama intervjua kao i brojnim radionicama, nagradnim kvizovima i panel diskusijama. Takođe, ove godine se na sajmu očekuje još veći broj različitih kompanija i organizacija, pa će biti i više šansi za pronalazak prakse/posla i učenja novih veština.“

Neka od tema konferencijskog dela projekta koja će držati najveći stručnjaci iz kompanija učesnica, će biti:

  • Kako tražiti posao i kako se pripremiti za intervju;
  • Šta sve treba da znaju sa pravne strane prilikom zapošljavanja i Ugovora o radu;
  • Karijerni put uspešnih ljudi;
  • Kako pronaći idealan posao;
  • Marketing i HR trendovi, biznis, informacione tehnologije.

Studenti i diplomci, kao i osobe koje traže novi posao,već sada mogu da šalju svoje radne biografije za praksu/posao putem sajta www.youthfair.rs/prijavi-se/, a one će svim kompanijama koje učestvuju na sajmu biti prosleđene i dostupne do kraja godine.