Besplatna pripremna nastava za prijemni ispit

Besplatna pripremna nastava za prijemni ispit

 

Besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita

Zbog velikog interesovnja Beogradska bankarska akademija će za sve zainteresovane srednjoškolce 8. juna, od 18.00 do 19.30 sati, organizovati dodatni termin za besplatnu pripremu nastavu za polaganje prijemnog ispita. Zainteresovani učenici će u toku pripremne nastave dobiti sve neophodne informacije relevantne za upis na fakultet. Pred toga, učenici će steći i ostala važna znanja iz engleskog jezika, matematike, statistike i opšte informisanosti i kulture, a moći će i da postave pitanja u vezi sa svim što ih interesuje, a odnosi si se na upis.

Iz čega se sastoji prijemni ispit?

Prijemni ispit na našem fakultetu sastoji se iz dva dela:

  1. Prvi deo polaže se u vidu testa opšte informisanosti i kulture. Test opšte informisanosti i kulture sastoji se od 20 pitanja u okviru kojih su pitanja iz matematike, engleskog jezika i opšte kulture ravnomerno zastupljena.
  2. Drugi deo obuhvata kratak razgovor/intervju sa jednim od članova Upisne komisije na osnovu kojeg se procenjuje motivisanost kandidata za studije iz oblasti ekonomije i finansija.

Ko izvodi pripremnu nastavu?

Pripremnu nastavu održaće nastavnici i saradnici Beogradske bankarske akademije sa višegodišnjim iskustvom u organizovanju brojnih trening programa i radionica za učenike srednjih škola. Upravo zahvaljujući svom iskustvu u radu sa srednjoškolcima, nastavnici i saradnici Beogradske bankarske akademije u okviru pripremne nastave posebnu pažnju posvetiće obučavanju kandidata da u predviđenom (ograničenom) vremenskom periodu savladaju tremu i tačno odgovore na što veći broj pitanja.

Kako se vrši rangiranje kandidata za upis?

Rangiranje kandidata obavlja se na osnovu:
– uspeha iz srednje škole (maksimalno 40 bodova);
– rezultata ostvarenih na testu opšte informisanosti i kulture (maksimalno 30 bodova);
– utiska na intervjuu sa nekim od članova Upisne komisije (maksimalno 30 bodova).

Konačna rang lista za upis formira se po opadajućem zbirnom broju bodova po osnovu tri navedena kriterijuma.

Kako da se prijavim?

Svoje mesto u okviru besplatne pripremne nastave možete obezbediti popunjavanjem  elektronskog upitnika.

Uzimajući u obzir veliki stepen interesovanja za upis na naš fakultet, broj mesta je ograničen.