HAJDE DA RAZGOVARAMO O VAKCINAMA

HAJDE  DA  RAZGOVARAMO  O  VAKCINAMA

UTORAK, 13. april 2021. u 11 časova 

 

Drage studentkinje i studenti,

Epidemija zarazne bolesti COVID-19 u velikoj meri promenila je naše živote. Danas, više od godinu dana nakon proglašenja epidemije imamo sasvim dovoljno naučno dokazanih informacija koje potvrđuju efikasnost COVID-19 vakcina u suzbijanju korona virusa.

I pored toga, prirodno je da i dalje imamo nedoumice i pitanja vezana za infekciju koronavirusom, zašto je teško napraviti lek za virus, šta bi bio cilj vakcinisanja, kada i kako razvijamo imunitet nakon vakcinacije, da li su vakcine bezbedne, da li su obavezne i sl.

Ovo su samo su neka od pitanja na koja ćemo se potruditi da damo odgovore u utorak 13. aprila u 11 časova, kada ćete imati priliku da o značaju vakcinacije razgovarate sa epidemiologom prim. dr Predragom Konom načelnikom jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje i članom Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i prof. dr Violetom Beširević, profesorokom ustavnog i medicinskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu.

Moderator: prof. dr Jelena Simić

Događaj sa organizuje za sve zainteresovane studentkinje i studente Univerziteta Union u Beogradu putem Zoom internet platforme.

Prijava: Molimo vas da svoje učešće prijavite do ponedeljka, 12. aprila  2021.  (do 15 časova) popunjavanjem elektronske prijave kako bi vam omogućili on-line pristup skupu.