Prvi nagradni turnir u edukativnoj igri „Finansije za kasnije“

Kao rezultat kontinuirane saradnje Narodne banke Srbije s fakultetima u našoj zemlji, danas je u prostorijama Beogradske bankarske akademije održan prvi nagradni turnir u edukativnoj igri „Finansije za kasnije”.

Prvo mesto osvojila je Anja Panić, učenica Prve ekonomske škole, drugo mesto osvojio je Ognjen Božić, učenik Druge ekonomske škole, a trećeplasiran je Aleksa Vesković, učenik Pete ekonomske škole. Pobednici će dobiti priliku da posete Centar za posetioce Narodne banke Srbije i oglednu dilersku sobu na Beogradskoj bankarskoj akademiji.

Na ovogodišnjem turniru učestvovale su četiri ekonomske škole – Prva ekonomska škola, Druga ekonomska škola, Peta ekonomska škola i Ekonomska škola „Nada Dimić”. Nakon kvalifikacionih turnira u svakoj od navedenih škola, priliku da se takmiče u finalu dobilo je po četiri učenika iz svake škole.

U poslednje tri godine Narodna banka Srbije organizovala je više od trideset turnira igre „Finansije za kasnije” u srednjim školama širom Srbije. Učesnicima se na zabavan način ukazuje na to kakvi ih prihodi i rashodi očekuju u životu i kako na najbolji način da upravljaju njima. Igra sadrži detaljne predstave životnih situacija u kojima se možemo naći, a koje će od nas zahtevati pravovremene odluke. Prikazani su i mnogi finansijski proizvodi koji nas u savremenom društvu očekuju, a mudro upravljanje njima osnovni je cilj ove igre.

Edukativna igra „Finansije za kasnije” predstavlja vid finansijske edukacije koju Narodna banka Srbije sprovodi u skladu sa svojom Strategijom na polju finansijskog obrazovanja.