Studijsko putovanje master studenata BBA u Torino

U periodu od 07 – 13. oktobra 2012. godine četvrta generacija studenata master studijskog programa Finansijsko – bankarski i poslovni menadžment (MMB) je boravila u Italiji na Univerzitetu u Torinu, u okviru studijskog putovanja koje je inače sastavni deo MMB studijskog programa.

MMB studijski program je rezultat višegodišnje saradnje Beogradske bankarske akademije (BBA) i Scuola di Amministrazione Aziendale – SAA (The School of Management of the University of Turin, Italy), koja se uspešno odvija već pune četiri godine. Program MMB omogućava studentima da po okončanju studija steknu dve diplome mastera i to italijansku akreditovanu u Italiji i diplomu mastera akreditovanu u Srbiji.

Pored studenata MMB programa, na studijskom putovanju bili su i pobednici projekta „Znanje“, maturanti Školskog centra „Nikola Tesla“ iz Vršca.

Studijski boravak je uključio predavanja na SAA i posete značajnim kompanijama sa područja Torina i provincije Pijemont.

Predavanja na SAA održali su profesori Giuseppe Dutto i Massimo Follis.

8 okt SAA 18 okt SAA 2

U okviru studijskog boravka posećene su sledeće kompanije:

MONDO Spa – svetski lider u proizvodnji dečijih igračaka i u opremanju sportskih terena. Poslednje decenije kompanija zauzima značajno mesto na svetskom tržištu u proizvodnji luksuznih jahti.

8 okt mondo 38 okt mondo 4

ALENIA SPAZIO – fabrika za  proizvodnju sistema i podsistema naučnih satelita, svemirskih letilica i svemirskih transportnih sistema.

9 okt Alenia 59 okt Alenia 6

 

FIAT – jedan od najuspešnijih proizvođača u svetskoj automobilskoj industriji i jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji.

9 okt Fiat 7

BANKA INTESA SAN PAOLO – najveća banka na italijanskom tržištu, sa izraženom strategijom internacionalizacije (trenutno je prisutna u 13 zemalja Evrope, uključujući i Srbiju u kojoj ima lidersku poziciju).

Završno predavanje na SAA u okviru studijskog boravka održao je profesor Follis.

11 okt SAA 811 okt SAA 9

 

11 okt Torino 10